Tahukah Anda tentang Potensi Perniagaan USD100 juta?

Alhamdulillah! Pada 23.3.2019 dapat berkumpul dengan “The great Business Partners”

_
Perkara utama yang kami belajar adalah apakah “BURNING DESIRE” yang besar dalam hidup yang menyebabkan semangat kita tidak pernah luntur untuk kita terus istiqamah dalam mencapai impian kita.

=> “Burning Desire” kenapa anda buat apa yang anda buat sekarang? 
=> “Burning Desire” Kenapa anda perjuangkan apa yang anda buat sekarang? 
=> “Burning Desire” Ke mana arah anda nak bawa client anda dan team business partner anda?

_
Antara perkongsian yang disampaikan oleh Tuan Hj Amin adalah:

Jika “Burning Desire” kita semata-mata mahu memiliki kereta mewah atau rumah besar, kita tidak akan pergi jauh kerana “Burning desire” itu terhad untuk diri kita sahaja.

Tetapi bila kita mula memikirkan “Burning desire” kita adalah untuk manfaat umat Nabi Mulia Sallallahu A’alaihi Wasallam, untuk menjadi funder terbesar dalam kerja dakwah misalnya, maka barulah kita akan pergi lebih jauh insyaAllah.

_
Kisah inspirarsi Tuan Haji Amin dalam kerja dakwahnya di dalam dan luar negara begitu memberi inspirasi kepada kami. Katanya lagi;

“Burning desired” yang kuat akan menyebabkan kita mahu capai sesuatu impian dengan NIAT yang sangat JELAS. Bila kita impikan sesuatu perkara, walhal kita tidak pernah fikirkan, malah kita tidak pernah bincang untuk apa kita mahu capai impian tersebut, maka ia tidak akan boleh berlaku kerana kita tidak ada niat yang jelas.

_
Kata beliau lagi; “ Cara kita berfikir akan menentukan siapa diri kita, dan apa yang kita sangka menentukan tindakan yang kita buat. Jaga sangkaan kita, kerana Allah mengikut sangkaan hambaNya”

_
Bila kita mahu capai pendapatan yang berjuta-juta misalnya, percayalah kita tidak akan capai jika kita meletakkan pengalaman kita ada kuasa untuk mencapainya, bila kita meletakkan kekuatan kita yang menyebabkan kita akan mencapainya.

Tetapi bila kita berimpian besar dan meletakkan hanya ALLAH yang Maha Besar yang mampu mentadbir diri kita untuk mencapai setiap satu yang kita impikan, maka kita selangkah untuk capai apa yang kita mahu capai insyaAllah.

“Ya Allah! Terima Kasih ALLAH kerana sudi tadbir diri kami dengan KepintaranMu, Terima Kasih ALLAH kerana sudi tadbir kami dengan KekuatanMu, Terima Kasih ALLAH sudi tadbir kami dengan KasihMu. La hawlawala quwwata illa billah…”_
Alhamdulillah! Terima kasih kepada Tuan Hj Amin yang sudi berkongsi dengan kami manfaat tentang “Saham US Stock dan Kesedaran tentang Blockchain yang berpotensi sehingga USD100juta ” dan berkongsi kisah kejayaan dan inspirasi dengan kami untuk mencipta Kejayaan Luarbiasa dalam dunia Saham dan Blockchain. Moga usaha ini diberkatiNya dunia dan akhirat. Amiin <3

Bagaimana dengan sahabat yang sedang membaca posting ini. Apa “Burning desired” Anda? Apakah IMPIAN YANG MEMBAKAR SEMANGAT ANDA yang menyebabkan anda buat apa yang anda buat sekarang?

#EraAdlina
#SpreadTheLove
#BersamaKesusahanAdaKesenangan
#FOIN
#Aliexchange
#GreatLeadership
#UnlockYourHiddenPotential
#Saham
#Blockchain

Author: Era Adlina A. Kadir

Bismillah… Alhamdulillah, Segala puji bagi Allah, Robb yang memiliki sifat ketinggian dan Kebesaran. Selawat dan Salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad Sallallahu A’laihi Wasallam serta kepada para sahabat yang mulia serta seluruh ahli keluarga baginda. Saya bernama Era Adlina berumur 39 tahun. Dahulu saya pernah bekerja sebagai pegawai bank hampir 8 tahun. Alhamdulillah kini lebih selesa bekerja sendiri dari rumah sebagai penulis buku, blogger dan perunding motivasi. Insya-Allah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge